Sencha Superiore Tea

Sencha Superiore Tea – Franck

Sencha Superiore Tea zeleni čaj iz Franckove nove linije Superiore Tea svakako je lijepo osvježenje u ponudi čajeva kafića i restorana. Pročitajte zašto mislim da je ovaj čaj zaslužio svoje ime.

Sencha Superiore TeaNaziv: Sencha
Prodavač: Franck (Hrvatska)
Vrsta: kineski zeleni čaj
Sastav: Camellia sinensis
Ocjena: 5/5
Cijena: 10-25 kuna šalica
Pakiranje: 25 vrećica po 2.5 grama
Posebnost: odlična pakiranja, velike svilene vrećice koje pružaju dovoljno prostora listićima da se rašire s lijepo dizajniranim kartončićem koji se može zataknuti na rub šalice, individualno zapakirane u plastične omote, odlično osmišljena ambalaža za očuvanje svježine, do sad jedni od rijetkih čajeva koje bih poželjela naručiti u kafiću umjesto običnih loših čajeva u filter vrećicama, 2.5 grama čaja umjesto uobičajenih 1.5

Sencha Superiore Tea – opis

Zahvaljujem Francku za iskazanoj želji za prezentiranjem ovog čaja. Njihova želja me ne iznenađuje, ovo stvarno jesu jedni od najboljih čajeva koji se trenutno mogu naručiti u “običnim” kafićima. Cijena je opravdana vrlo lijepim dizajnom i ukupnom prezentacijom i namjenom. Franck je ovim čajevima zasigurno popravio loš dojam koji su ostavljali dosadašnji “pravi čajevi”. Još uvijek se pojavljuje određeno neodobravanje pri spominjanju Francka i čajeva na Čajnim kronikama, no svoju ocjenu opravdavam oduševljenjem koje je uslijedilo jedne večeri kad sam sjela u kafić i naručila jedan od Superiore čajeva. Apsolutno aromatični, prekasna ambalaža, i više nego prihvatljiva cijena za ono što se dobiva. Sencha je među njima možda i najslabija, no ovo je prva sencha na našem tržištu koju možete popiti u kafiću a da ima zadovoljavajuć okus. Nisam ljubitelj ovakvih generičkih kineskih senchi jer su dostupne svugdje oko nas, no Sencha Superiore Tea ima i okus i miris i boju, koji su svježiji od onih generičkih vrsta iz naših čajoteka. Iako su i dosadašnji zeleni čajevi u filter vrećicama uglavnom sadržavali prašinu i sitne čestice senche ili uglavnom zhu cha čaja, lijepo je konačno vidjeti i nešto što ima oblik. Ne radi se o izuzetno vrhunskom čaju (takav ne bih ni mrtva smjestila u filter vrećicu), ali se radi o najboljem do sad čaju kojeg je moguće pronaći “ufiltriranog”, ali i možda najsvježijom generičkoj senchi, blago travnatog zelenog okusa bez trunke gorčine, dostupnoj na našem tržištu. Pazite na temperaturu vode, pustite da odstoji 2-3 minute, i uživajte.

Već je bilo upita gdje se može kupiti cijelo pakiranje Superiore čaja. Odgovor je, nigdje, osim ako niste kafić ili restoran. No možete u njemu uživati u većini kafića, i zasigurno vam neće biti žao.

Save

Save

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2017] Tea Chronicles Hosting: Orbis d.o.o.

Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account