Matcha zečići

Iako je prošlo već više od tri mjeseca, zbog kroničnog pomanjkanja vremena, nisam stigla staviti mali izvještaj s Pričljive čajanke. Da i ovim putem zahvalim svima koji su sudjelovali i pomagali: Tomislavu Košiću za kompletnu pomoć oko organizacije iz Odjela za mlade Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, dragim ljudima na pomoći oko fotografija i kolačića: Ines Ercegović, Latici Petković, Ivi Roža, Jasminki Tkalec i Željki Tkalec.

Hvala svim autorima koji su čitali priče, redom čitanja, Ema Tretinjak, Nikola Leskovar, Ivana Bukal, Josip Špicar, Katarina Kovačićek, Ivana Dvorski Lacković, Filip Rutić, Ivana Pintarić i Lana Bubaš, te voditeljici grupe LIT Tatjani Ruža.

A kako ne bih na ovom blogu duljila o književnoj strani čajanke, da odmah pređem na keksiće i čajeve. Primijetila sam da su ljudi prilično sramežljivi za isprobavanje čajeva i postavljanje pitanja. Dovukla sam sa sobom barem pedesetak čajeva a uspjela pripremiti tek tri vrste. Pili smo Shui Xian tajvanski oolong čaj, Gui Fei također tajvanski oolong čaj i Sakura Komachi, japanski matcha čaj.

A što se još degustiralo, pogledajte na slikama. Unaprijed isprike zbog kvalitete fotografija, slikane su u različitim uvjetima, različitim foto aparatima.

I naravno, hvala svima koji su došli i popunili sve i do zadnjeg sjedećeg mjesta, a najviše hvala onima koji su stajali. Prilike će za ovakvo druženje, nadam se, biti opet.

Earl Grey LemonEarl Grey limunaste kuglice

Matcha muffinJapansko-ruski matcha muffin s varenjem od jagoda

Jasmin Tea CookiesKeksići sa zelenim čajem od jasmina

Matcha šifon tortaMatcha šifon kolač

Lapsang Souchong Ice-creamLapsang Souchong sladoled

Earl Grey pudingEarl Grey puding

Matcha zečićiMatcha zečići

Save

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2017] Tea Chronicles Hosting: Orbis d.o.o.

Subscribe to our teasletter and get exclusive content, pretty photos, news and tea stuff straight to your inbox. We won't fill it with junk, we are too busy enjoying teas. No reason to be scared. Or to be shy... Go on, fill in the fields and press the blue button.
Tea Chronicles - Helping You Find Your Leaf-Mate
Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account