Poziv na čajno druženje
Prenosim poziv na čajno druženje koje će se održati ove nedjelje, 24. travnja u Zagrebu, Kuća Aikida, Koturaška 1. Čaj, izvorska voda i meditacija, za sve ljubitelje čaja.
U ciklusu mijene stižu nam sva obećanja koje nudi novo buđenje, proljeće. Negdje daleko na Istoku obilježeno praznikom Proljetnih kiša i prvim branjem listova Camellie Sinesis koji u procesu sušenja postaju čaj, prvi ovogodišnji čaj. Tako će naše druženje uz čaj nositi ponešto od toga obećanja proljeća a možda do tada iz Kine stigne i prva proljetna berba Long Jing-a! Probat ćemo čajeve po prvi puta pravljene svježom vodom iz obližnjeg izvora podno Sljemena, izvora Vidovec. Ali nismo to baš potpuno prepustili slučaju. U nekoliko navrata i nekolicina nas smo probali tu vodu i čaj njome pripravljen i zaključili da je to najbolje što smo u ovih skoro desetak godina u okolini Zagreba i Sljemenu kušali, isprobavši skoro desetak izvora. Sve nas raduje što u 21. stoljeću možemo još uvijek imati svježu i dobru izvor-vodu za čaj jer Kinezi vodu zovu majkom čaja. Do sada sam na brojne upite o vodi i izvorima u široj okolini Zagreba uvjek morao odgovarati suzdržano a sad ćemo svi zajedno moći svjedočiti okusu čaja sa Vidovečkom vodom. Ovo nas nekako sve zbližava s prirodom i brigom i željom za njenim očuvanjem za buduće generacije.
Za one koji dolaze prvi put, naša druženja nisu jako formalna. Uz izvođenje jednostavne Gongfu Cha kineske ceremonije čaja i kušanje dva-tri različita, uglavnom kineska čaja, svaki puta prođemo, različitim redosljedom pojednostavljenu “malu školu” čaja i odgovore na razna pitanja o čaju. Većina nas čaj i sve oko čaja doživljavamo kao ljepotu koja ulaskom u naše življenje mijenja i oplemenjuje nas i našu okolinu. Ako tome dodamo svjesnosti taman toliko da smo u stanju biti “sad i tu” to je dovoljno za uživanje u čaju i trenutku druženja uz čaj. Svaki puta se nekako prirodno dodirnemo i meditacije. Čaj i meditacija su više od tisuću godina saputnici u svojem putovanju kroz prostor i vrijeme. Kao i svi ostali saputnici obogaćuju se i nadopunjuju međusobno. Sakupi nas se dvadesetak – tridesetak ali ni čaj ni prostor ne ograničavaju ovu brojku. Čudim se uvjek iznova tom broju ljudi koji se skupi oko šalice čaja, šalice nečega tako jednostavnog da je neopisivo-nematerijalno u ovom “kupi-prodaj” vremenu , vremenu kojem je osnovno obilježje da nitko nema vremena. Skoro je mistično to mirno uživanje ćutilne jednostavnosti najstarijeg bezalkoholnog napitka vijekovima povezanog sa duhovnošću, ljepotom, opuštenom bliskošću.
Poziv na čajno druženje

S prethodnih druženja

Dakle nedjelja 24. travnja, 10 sati u jutro, Kuća Aikida, Koturaška 1, ogromnooo parkiralište sjeverno od Dvorane Lisinski , a blizu autobus-tramvaja. Sjedi se na tatamiju i jastuku, stolici, klupici, bez cipela. Ulaznica će vam biti vaša najdraža šalica za čaj koju ponesite sobom! Slobodni ste naravno povesti i svoga gosta. Nebitno je ako još niste poznavalac niti uživalac čaja, dopustite si mogućnost to postati uz najfinije čajeve koji su različitim putevima stigli direktno iz Kine ili Tajvana.
Dodatne info o pronalaženju na karti grada lako ćete pronaći na http://www.aikidozg.com/
0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2012-2018] Tea Chronicles

Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account