Haru Bancha Yuuki-cha

Haru Bancha je odličan japanski zeleni čaj iz čajoteke Yuuki-cha. Ova zimska bancha nudi nevjerojatno mnogo okusa i prekrasne oblike, pravo malo jeftino savršenstvo. Ona je odgovor svima onima koji misle da bancha ne može biti posebna.

Puni naziv: Organic Miyazaki Haru Bancha
Porijeklo: Miyazaki, Kyushu
Prodavač: Yuuki-cha

Ovaj bi se čaj najkraće mogao opisati kao miris japanskog proljeća. Najintenzivniji miris ikad! Iako nisam preveliki ljubitelj banche (možda zbog loših iskustava s lokalnim čajotekama), ovaj mi je čaj postao jedan od najdražih ikad. Nažalost, već je rasprodan i biti će dostupan tek sljedeće godina. Cijena, izuzetno niska, 5 dolara za 50 grama. Dolazi zapakiran u aluminijskoj vrećici sa zatvaračem kako bi se sačuvala svježina.

Haru Bancha Yuuki-cha
Haru bancha (春バン茶, haru znači proljeće na japanskom) je prvi japanski zeleni čaj u godini. Dostupan je krajem ožujka a radi se od starih listića i grančica koje su preživjele zimu, stoga ne predstavlja prvu berbu (shincha ili ichibancha) već bi točnije bilo reći, zadnju berbu odgođenu do početka nove sezone. Vjerojatno od tuda dolazi i izuzetan okus čaja. Predlažem temperaturu vode od 80 stupnjeva, 5 grama čaja i 200 mililitara vode. Japanske je zelene čajeve najbolje pripremati u odgovarajućem čajniku – kyuusu (急須).

Haru Bancha Yuuki-cha

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2017] Tea Chronicles Hosting: Orbis d.o.o.

Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account