Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida u Zagrebu koji se odvio prošle nedjelje. Kako je bilo, koji čaj su posjetitelji imali prilike probati i što nas čeka sljedećeg mjeseca.
Evo nas u Kući Aikida a usred Zagreb grada gdje pijemo čajeve razne netom pristigle sa dalekog Istoka i iskušavamo vodu sa izvora ispod Sljemena u nedjeljno dopodne! Ako vam se to ne čini čudnim vrijeme je da preispitate svoje osobne stavove jer je meni nekoliko pozvanih reklo da je to njima rano i da li bi nekako moglo…
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Zanimljivost je da su se, uz nove čajeve pojavila neka nova lica i pogledi očito ponukani pozivom preko Čajnih kronika. Također se pojavio i gosp. Wang, hrabri Kinez koji otvara novu Čajanu u Zagrebu! Čajoljupci su ga dobonamjerno ali nekako sa suosjećanjem gledali! Naime vjerujem da se u svakome od nas rodilo suosjećanje znajući sa čime se sve morao susresti jedan stranac u takvom hrabrom pokušaju. Donio je i neke svoje čajeve koje smo pijuckali slušajući njegovu priču iz zemlje čaja i najavu skorog otvaranja prostora.
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Čini se da polako raste svijest o neprocjenjivoj dragocjenosti vode, o tome da još uvijek imamo mogućnost uživati u svježem, živom nezagađenom napitku Majke Zemlje. Svijest o elementu Vode koja je i rodila život na Zemlji i od koje smo sačinjeni. Nama čajoljupcima je to uz pomoć čaja nekako i razumljivije jer smo čak eksperimentirali i okusom direktno potvrdili davno znanje o prednosti jedne vode nad drugom u okusima čaja. Tako su se u diskusiju uključili čajoljupci sa različitim znanjima, saznanjima i prijedlozima.
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Od dvojice simpatičnih novopridošlih čajoljubaca smo čuli priču da je postojao šumarak Camellie sinensis na otoku Visu negdje između 1950-1960 godine! Obećali su javiti mailom na Čajne kronike detaljnije podatke. Naime vjerovali ili ne oni stvaraju dokumentarac o čaju !!
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Janez je iz Slovenije donio vijest i poziv u novo-otvorenu Čajanu u Sarajevu! Donio je uz poziv i materijalne dokaze- mikro šalicu na slici koju slikovno prilažem!
Izvještaj s čajnog druženja u Kući Aikida
Pričali smo priče o čaju, prošli “ubrzanu” školu čaja, imali malu Kungfu Cha ceremoniju, odgovarali na pitanja…Pili smo čaj, pa čaj, pa još čaja… Dva oolong-a sa Taiwana i dva zelena čaja iz Kine…
Dogovorili smo idući susret 22. svibnja poslije podne u 17 sati u Kući Aikida. Sa svježim pričama i čajevima iz Irana upoznat će nas trener (svih trenera) tenisa Vjeran Friščić na povratku iz te zemlje. (Đorđe Cvijić)
0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2017] Tea Chronicles Hosting: Orbis d.o.o.

Subscribe to our teasletter and get exclusive content, pretty photos, news and tea stuff straight to your inbox. We won't fill it with junk, we are too busy enjoying teas. No reason to be scared. Or to be shy... Go on, fill in the fields and press the blue button.
Tea Chronicles - Helping You Find Your Leaf-Mate
Menu Title

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account